• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Magánszemélyként generálkivitelezőt bíztam meg új családi ház építésével, az anyagot is ő vásárolta meg, és szerződésünk szerint „a bruttó vállalkozási díj (anyag és munkadíj), amely 5% áfát tartalmaz”. A szerződés nem tartalmazott további leírást az adóalapról illetve a vállalkozói díj számolását illetően. A generálkivitelező az általa 27% áfa tartalommal megvásárolt építőanyagot 5% áfával számlázta nekem tovább, azonban a számlája nettó értékét a 22% különbözettel megnövelte, ezt adóalapnak véve hozzáadott 5%-ot, így a számomra kiállított számlája bruttó végösszege, azaz az általam neki megfizetendő összeg nem csökkent 22%-al. Nem tudom, hogy visszaigényelte-e bármit a NAV-tól. Jogszerű módon járt el a generálkivitelező, vagy ez adócsalásnak minősül?

(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A rendelkezésre álló információ alapján a következő választ tudom adni

A vállalkozási szerződésben benne volt a bruttó ár, ami 5% ÁFÁ tartalmazott.

Szerintem ne fizesse ki a plusz 22%, ha a kivitelező nem ért egyet, akkor peresítheti de nagyon zavaros, hogy hogy jött ki neki a plusz 22%.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...