• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A főnököm azt mondta engedjem el ezt a témát, nem lesz kifizetve. Elküldtem a cég email címére is a tüdőszűrő számlát, de nem reagáltak.

 Mivel ez egy kölcsönzött cég egy nagyobb cégben, így szóltam annak a vezetőjének is, de azt a választ kaptam, hogy ő nem főnöke, a főnökömnek, nem tud mit tenni.

A Munkavédelmi Főosztály azt javasolta, hogy konzultáljak a munkavédelmi kepviselőnkkel, de mivel ez a cég Budapesten van, így senki elérhetőségét nem tudjuk (csak email címet a netről nézve), csak a közvetlen felettesünket tudjuk elérni, aki nem foglalkozik ezzel, mert neki azt mondták, hogy nem lesz kifizetve.
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

munka törvénykönyvéről szóló törvény (Mt.) 51. § (2) bekezdés szerint a munkáltató köteles a munkavállalónak azt a költségét megtéríteni, amely a munkaviszony teljesítésével indokoltan merült fel. A (4) bekezdés kimondja, hogy a munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit. A munkába lépést megelőzően és a munkaviszony fennállása alatt rendszeres időközönként köteles ingyenesen biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

Azaz a munkáltatói kötelezettségek teljesítése körében felmerült költség nem hárítható át a munkavállalóra, sem a jövendőbeli munkavállalóra. Még akkor sem, ha a munkaviszony létesítésére nem került sor, miután kiderült, hogy az alkalmassági vizsgálat alapján a munkavállaló az egészségi állapotára tekintettel nem töltheti be az adott munkakört.

Attól függ, hogy a tüdőszűrés a munkaviszonnyal össze függ- e. Ha ez alkalmassági vizsgálat volt, hogy például betöltheti- e az adott poziciót, akkor ki kell fizetnie az adott összeget a munkáltatónak. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...