• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Budapest XX.kerületeben egy sok lakásos társasház földszintjén müködik sőrőző

Nyitvatartás alatt előtte lévő kerthelyiségben italozó emberek hangoskodnak,kiabálnak,trágar szavavakat folyamatosan szinte nappal is az első második emeleti lakásokban hallani es panaszkodnak a lakók. Főleg sok a kisgyermekes is ahol kiabálás trágár szavak személyiségük kialakulásánál negativan hat.

Ez a söröző mindennap nap nyitva van este 22óraig hétvegen és ünnepekkor is. Van néha akár éjfélig is vannak az italozó előtt is.lehet e pihenőidőbe zárvatartást kikényszeriteni illetve ezt közsértő viselkedést megszüntetni vagy a kinti italozást   kerthelyeséget csak bezáratni csak benti kiszolgálast engedélyezni?

Milyen jogi megoldas lehet erre??

Ez ellen milyen jogszaballyal lehet tenni?
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosának, bérlőjének, haszonélvezőjének (mindenkori használójának) kötelessége, hogy tartózkodjon minden olyan magatartástól, ami szükségtelenül zavarja a környezetében lakókat, szomszédokat. A környező ingatlanosoknak nem kötelességük eltűrni a szükségtelen zajt, mindegy, hogy az milyen napszakban van, mindegy, hogy kültériről, vagy bentről származik. Azt, hogy az adott területre, társasházra milyen csendháborítás jogszabály vonatkozik, az adott település önkormányzati rendelete foglalja magában, ezen felül a nagyobb társasházak saját házirenddel bírnak, amely magában foglalja az emberek békés együttélésének szabályait.

 27/2008. (XII. 3.) rendelet megállapítja, hogy a környezeti zaj-és rezgésterhelésnek milyen határértékeken belül kell esnie attól függően, hogy az ingatlan hol helyezkedik el, milyen messze van a szomszéd, illetve nappal vagy éjszaka történik-e a zaj.

Az hogy mikortól minősül csendháborításnak az önkormányzati rendelet 

és társasház alapító okirata dönti el. Mivel ez egy társasházban van a kocsma, ebből kifolyólag meg kell nézni az alapító okiratot mit ír a csendháborításról.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

(50,9e pont) által
...