• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kft. 50-50%-os tulajdonrész. Én vagyok az ugyvezeto. A masik tulajdonosnak egy birosagi vegzes van a tulajdonreszen, maganszemelykent felhalmozott tartozas miatt. Cegunket szeretnem megszuntetni, a cegnek tartozasa nincsen. A tulajdonostarsam nem volt hajlando megjelenni a taggyulesen,melyen a ceg megszunteteset dontottuk volna el es direkt hatraltatja a lezarast. En,mint ugyvezeto eldonthetem-e egyedul azt,hogy megszuntetjuk a ceget? Koszonom
(120 pont) által a(z) Cégjog, társasági jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

 A Polgári Törvénykönyv szerint (Ptk) 3:191. § [A megismételt taggyűlés] (1) Ha a taggyűlés nem volt határozatképes, a megismételt taggyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a jelenlevők által képviselt szavazati jog mértékétől függetlenül határozatképes, ha azt az eredeti időpontot legalább három és legfeljebb tizenöt nappal követő időpontra hívják össze. A társasági szerződés három napnál rövidebb összehívási határidőt előíró rendelkezése semmis.  (2) A határozatképtelenség miatt megismételt taggyűlés összehívása az eredeti taggyűlés meghívójában megjelölt feltételekkel történhet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...