• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kedves Uram/Asszonyom!

Barátnőm nevében kérdezek. 23 évesen született egy kislánya egy idősebb férfitól. A lány nevére vett lakást, a cégéből "munkaltatoi kolcson" címén vett fel pénzt, abból vette a lakást, de a haszonélvező ő, tehát ebből a pénzből ő semmi nem látott. A férfi még terhesen elküldte, hogy ő mégsem akarja ezt az egészet. A lány szülőknél húzta meg magát. Megszületett a gyermek, az apáról közben kiderült, hogy csődbe ment a cég, elkezett drogozni és link életet folytat. A bíróság megítélt X összeget,  ezt néha odaadja néha nem. A barátnőm most kapott egy lehetőséget, hogy ki menjen münchenbe dolgozni és új életet kezdeni. Mit javasol, mi ennek a legjobb módja, hogy az apa ne perelhessen? Nem igazán érdekli a kislány, de mégis mindenben keresztbe tesz az anyának.

Köszönöm.
(150 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha közösen gyakorolják a szülői felügyeleti jogot akkor sehogy sem lehet az apa belegyezése nélkül külföldre vinni. El kell érni, hogy a szülői felügyeleti joga megszűnjön. 

Ptk. 4:186. § szabályozza. sajnos nehéz elintézni.

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...