• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek.hu!

Szeretnénk családi háza venni. A vételi szándéknyilatkozatot már aláírtuk, számlát is kaptunk róla, melyen 5% foglaló szerepel. A szándék nyilatkozatban azt szerepel, hogy 40 napon belül meg kell kötnünk a végleges szerződést. Előszersződést többszöri telefonos és írásos kérésünk ellenére sem kaptunk.

Ma (5 nappal a határidő előtt) kaptunk egy telefont az értékesítőtől, hogy a kivitelező nem fogja megcsinálni a házunkat a megállapodott árért cserébe, rá kellene fizetnünk.

Jelen helyzetre való tekintettel (orosz - ukrán háború) csinálhat ilyet a kivitelező? Megemelheti egyoldaluan az árat a végleges szerződés aláírása előtt?
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha a kivitelező írásban tette meg az ajánlatott akkor az ajánlathoz kötve van. A 2013 évi V törvény (továbbiakban a Ptk) 6: 61. § paragrafusa jól szabályozza. Ha kivitelező szóban tette meg az ajánlatott akkor sajnos nincs kötve hozzá, mivel ingatlan szerződés alaki kelléke, hogy írásban legyen megkötve. Ajánlatott is csak írásban lehet megtenni ingatlan adásvételnél.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...