• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés

Tisztelt Cím!

 

Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni:

2007-ben a Budapest Bank Zrt-nél Privát kölcsönt igényeltem, mely mellé kértem a Hitelfedezeti Biztosítás szolgáltatást is, mely állítólag tartós betegállomány vagy tartós munkanélküliség esetén a 61. naptól maximum egy évig fedezi a hiteltörlesztést.

Jelzem, akkor még a biztosító társaság nevét sem mondták, hanem úgy kellett utána járni, hogy a Generali Providencia Zrt a keresendő biztosítás ügyben.

Ezen hitelemet törlesztettem rendszeres átutalási megbízással, de közben "útra kelt" a Kisfiunk, a tervezettnél néhány hónappal korábban. 1999-ben történt hátműtétem miatt veszélyeztetett terhesként táppénz állományba kényszerültem, terhességem elején, már a harmadik hónapban. Ahogy tudtam, továbbra is fizettem a törlesztő részeket, de végül már nem tudtam (Az utolsó 4 havi részről van szó, azokkal maradtam el). Viszont mivel fizettem a hitelbiztosítási szolgáltatást is, felvettem hát a kapcsolatot a biztosítóval, hogy mostmár a segítségére szorulok... ... jött is a válasz:

"Anyasággal kapcsolatos betegállomány esetén a biztosító nem vállalja át a hitel törlesztést..."

 

Kérdezem én: Veszélyeztetett terhesség esetén a betegállomány már nem is betegállomány???

 

A hitelemet azóta sem tudtam teljesen kifizetni, de azt gondolom, hogy fizettem egy szolgáltatásért, amit amikor szükségem lett volna rá, elutasított.

Kérdezem, hová tudnék fordulni ilyen esetben??

 

Válaszukat megköszönve:

Zsmazsi


1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Kérjük, hogy alaposan olvassa át a biztosítási szerződési feltételeket, amennyiben ott kizárásként szerepel az anyasággal kapcsolatos betegállomány, akkor az elutasítás jogszerű lehet. Panaszával a Pénzügyi szervezetek állami felügyeletéhez, vagy a Pénzügyi békéltető testülethez fordulhat.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata
...