• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Munkajogász Hölgyek/Urak!

16 éve irodavezetőként dolgozom jelenlegi munkahelyemen. Utoljára vagy 5 éve kaptam  kisebb béremelés a kötelezőn kívül, amit úgy kellett kicsikarnom a megnövekedett munkák miatt. Most viszont megemelnék ugyan a fizetésemet, de feltételekhez kötik. Irodavezetőként "belefér-e a munkaidőmbe", hogy a 2 főnök full családi magánügyeit, illetve olyan dolgokat is elvállaljak, ami nem a feladatom és kb. 2 munkakört is kitesz a sajátomon kívül? Illetve eddig mindig meg lettem jutalmazva, ha a karácsonyi hajtás előtt besegítettem az egyik ügyfél ajándék összeszerelésébe, most meg már el is várják, hogy ezt lemenedzseljem egyedül, ingyen. Jelenleg a munkahelyem és az iroda 38 km távolságra van és mivel a 16 év alatt egyszer sem fizettek munkábajárási költséget, így néha home office-ban végzem a munkám. Mi az ami még belefér a munkaidőmbe az irodavezetői munkán kívül? Vagy engedjem el és fogadjam el a feltételeiket? Így is már a könyvelés jó része az enyém, mondván, hogy én értek hozzá (magam finanszíroztam a tanfolyamaimat). Home office-ban pedig 10 órát vagyok elérhető. Köszönöm a válaszukat előre is! Monci
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nincs olyan jogszabály, ami kötelezővé tenné a munkáltató béremelési kötelezettségét. Fontos megnézni, hogy mit ír a munkaszerződés a béremelésről, mert, ha semmit nem ír akkor az a bér az irányadó, amiben megegyeztek. A törvény rögzíti viszont a rendkívüli munkaidőt, amit ki kell fizetnie a munkáltatónak tehát ha Ön rendkívüli munkaidőre köteles bér pótlék jár érte. Rendkívüli munkaidőt a munkatörvény könyve 56 fejezet szabályozza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...