• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

A napokban egy bírósági tárgyalásomon megjelentek a Kékfény műsor szerkesztői, akik kép és hangfelvételt készítettek rólam. A Bírónő a tárgyalás előtt megkérdezte, hogy hozzá járulok-e a felvétel készítéséhez, amire természetesen nemmel feleltem. Ezután megkérdezte, hogy a lábam rajta lehet-e a felvételeken. Erre szintén nemmel feleltem. Ez jegyzőkönyvbe is került. A Kékfény következő adásában szomorúan láttam, hogy egész alakos képfelvétel (fejemet kitakarva) és eltorzított hangfelvétel is az adásba ment. Ezzel engem teljesen lejárattak egy kisebb szabálysértés miatt.

Érdemes kártérítésért pereskednem a személyi jogaim megsértése miatt vagy törvényileg teljesen szabályosan jártak el?

Köszönöm válaszát!
(120 pont) által a(z) Adatvédelmi ügyek kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

jog sértő volt az eljárás, ha kép alapján felismerhető akkor sérelem díjat követelhet.

2017. évi XC. törvény 108. § 108. § (1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a bíróság tárgyalásáról a médiarendszer útján tájékoztatást kapjon.

(2) A bírósági tárgyalásról az (1) bekezdésben meghatározott célból kép-, hang-, vagy kép- és hangfelvételt az egyesbíró vagy a tanács elnöke engedélyével, a bírósági tárgyaláson jelen lévő személyről - a bíróság tagjain, a jegyzőkönyvvezetőn, az ügyészen és a védőn kívül - csak az érintett hozzájárulásával szabad készíteni.

(3) A hallgatóság számának korlátozása nem eredményezheti a nyilvánosság tájékoztatáshoz való jogának sérelmét.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...