• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Uram/Hölgyem,

A lányom júniusban lesz 20éves,esti gimnáziumba jár most fog érettségizni.

Szakmája nincs,nem dolgozik. Arra lennék kíváncsi,hogy kell-e még fizetnem a tartásdíjjat és ha kell akkor meddig? 20éves kora után is kell esetleg ha szakmát szeretne?

Nem értem,hogy 20éves korára miért nincs még semmilyen iskolai végzettsége,kapcsolattartás nincs közöttünk,minden platformon le vagyok tiltva és telefonon sem elérhető.

Az iskolai tanulmányairó sem kapok értesítést,amit tudok azt a nagyobbik lányom mondja el.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Liedor
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A kiskorú gyermek vélelem kívül is köteles a szülő eltartani ez a kötelezettség gyermek 18 éves koráig áll fent. Viszont, ha gyermek középfokú tanulmány folytat akkor a szülőnek 20 életévéig kötelels támogatni  a felnőtt gyermeket. Viszont a Polgári Törvénykönyv (továbbiakban Ptk) ptk 4:220. § (4) bekezdásáben van a megoldás.

Igaz hogy a nagykorú gyermek jogosult tartásra ha szükséges tanulmányai miatt szüksége van rá  erre  25 életévéig jogosult. Ha nem tart kapcsolatot a szűlöjével akkor érdemtelen a tartásra .

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(51,1e pont) által
Tisztelt Jogicsoport,

ez a törvény esti gimnáziumra is vonatkozik,mert csak oda jár

válaszát köszönöm
...