• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm!

Határozatlan idejű munkaviszonyom van, másfél hónapja beadtam a felmondásom. Később szóbeli egyezséget kötöttem a munkáltatóval, ami miatt már a felmondási időn túl dolgozom.  A problémám, hogy ő nem tartotta magát a szóbeli egyezségünkhöz, ezért én sem szeretnék a továbbiakban maradni. Ebben az esetben újra be kell adnom a felmondásom és kivárni a 30 nap felmondási időt, vagy már nincs ilyen kötöttségem?
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdező!

Ha a munkáltató jóvá hagyta a felmondást és a felmondási idő is letelt akkor nincs több teendője mivel szóban kötötték a megállapodást, nem minősül új munkaszerződésnek hiába dolgozott tovább. viszont. A munkáltató szándéka uj munkaszerződés kötése volt ,akkor a munkavállalónak harminc napig kell hivatkozni az munka szerződés érvénytelenségre, ha szóban kötötték,. Fontos, hogy a szóban kötött munkaszerződés alaki hibás,mert munkaszerződést írásban kell kötni. Nem tudom mi volt a munkáltató szándéka

 Az Mt. 44. § szerint ugyanis az írásba foglalás elmulasztása miatt a munkaszerződés érvénytelenségére csak a munkavállaló – a munkába lépést követő harminc napon belül – hivatkozhat.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(51,1e pont) által
...