• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Férjemmel "HÁZASTÁRSI VAGYONKÖZÖSSÉGET MEGSZÜNTETŐ SZERZŐDÉS" -t kötöttünk 2019-ben, Tudomásomra jutott, hogy azóta vett fel hitelt, személyi kölcsönt, Kérdezném, a bank követelheti-e rajtam a kölcsön törlesztését ha a férjem esetleg nem törleszt?

Ügyvéd előtt kötöttük a szerződést. Anno én kérdeztem az ügyvédet, emailben ismételten rá is kérdeztem, hogy van-e valami közzétételi kötelezettség a szerződéssel kapcsolsatbsan, hogy harmadik fél is értesüljön a vagyonközösség megszünéséről. Azt válaszolta, nem, ez nem egy házassági szerződés.

Nem szeretnék fizetni a férjem helyett.. Tudom, hogy már 2 db személyi kölcsönre szóló hitelszerződése van.  Nem váltunk el.

Köszönettel várom válaszukat..

.
(140 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Kedves Kérdező!

A polgári Törvénykönyv ( továbbiakban a Ptk) rendelkezik e kérdésröl. A Ptk 6:64. §  alapján házasulók vagy házastársak vagyonjogi szerződést személyesen köthetnek.

A Ptk 6:65. § alapján az érvényeség feltétele hogy közokirat vagy ügyvéd által ellenjegyzet magánokirat szükséges.

A probléma az lehet, ahhoz, hogy érvényes legyen a vagyonjogi szerződés jóhiszemű 3 személlyel szemben, úgy házasági vagyonjogi szerződés a házasági vagyonjogi szerződés országos  nyilvántartásába be kell vezetni, kivéve hogyha bizonyítani lehet hogy a 3 személy tudott a szerződés fennállásáról.

jogi álláspontom minél előbb a nyilvántartásba be kell vezetni a szerződést.
(51,1e pont) által
...