• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Címzett!
Adódott egy problémám a lakásfelújításnál, ami meglehetősen idegörlővé tette a gázszerelés részét.
Szóval a történet:
A gázterveim készen voltak, engedélyeztetve, bővítés kifizetve. Megkérdeztem a szerelőt, hogy mikorra tud jönni, mikorra vetessem le a gázórát. Két hetet mondott, napra pontosan két hét múlvára kértem a levételt. Szóltam neki, hogy jönni fognak levenni lehet kezdeni, a válasza az volt, hogy: ˇJólvan, 1-2 héten belül megoldjuk."
Mit ne mondja elég idegese voltam már emiatt is, de mivel a fűtési szezon beindult, nem tudtam már más szerelőhöz jutni, lenyeltem a dolgot. (Pedig a melegvizünk, fűtésünk, főzési lehetőségünk is gázfüggő, szóval két hétig visszacsöppentünk 1-2 száz évet).
Múlthét szombaton megjött egy segéddel hogy megcsinálja a munkát. A segéd úr nem lát térben, amikor bilincsezte a csöveket kb 7 felesleges lyukat csinált a falban. Két falon kellett átfúrni, mind a két falon egy fej nagyságú vakolatdarabot is levertek. Éppen nyomáspróbáztak, amikor feltűnt hogy az óra bekötés megegyezik a régivel, ezért rá is kérdeztem, hogy az új, nagyobb teljesítményű órának is pont akkora-e a kötési távolsága, mint a réginek, mire a válasz a következő volt: Miért, nem a régi jön vissza??
Mit ne mondja kiakadtam, tekintettel arra, hogy a gáztervben benne van az óracsere, csak ő nem tudja a mestervizsgájával a szabványokat. (Hálisten nincs tőlem messze a műszaki világ, tudok rajzot és tervdokumentációt értelmezni).
Megbeszéltük, hogy csütörtökön visszajön és kijavítja. Nekem már nem volt szabadságom, ezért a párom maradt itthon. Hív reggel hogy esik az eső nem tudnak jönni dolgozni mert eláznának közben, de beugranának az ittmaradt szerszámokért, mert lenne egy beltéri munka amit tudnának csinálni. Felhívtam a barátnőmet, ő azt mondta éppen csak ködölt valami, illetve megjegyezném hogy nálam is beltérben kellett volna dolgozni. Délután felhívtam, hogy ma reggel 7-kor kinyitom a kaput, szeretném látni előtte az autóját. Jött is, ezúttal én maradtam itthon fizetetlen szabadságon. A munka készen van, viszont sikerült leszaggatnia a karnist, illetve megégette azt, a plafont és a falat is, utóbbiba bele is vágott elég csúnyán amikor elvágta a régi csövet. Az első alkalommal ezeket megtudta szépen csinálni károkozás nélkül, szóval nem a helyzet kívánta, hanem nem akarta igényesen csinálni.

Van-e bármi jogom ahhoz, hogy a megbeszélt összeget csökkentsem?
150 ezer forintban egyeztünk meg, én ehelyett 100-at adnék maximum, mivel két felesleges szabadnapot vettünk ki (-30 ezer forint) plusz a nemtörődömsége miatt lényeges többe került a rend visszaállítása mint kellett volna.

Válaszát Előre is Köszönöm!
(120 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdező!

Önök között vállalkozási szerződés jött létre szóban.  Amennyiben az elvégzett munka minőségével kifogása van, a nem állította megfelelően helyre a munkavégzéssel érintett területet, abban kárt okozott a Ptk. 6:159. § (2) a) alapján kérheti a helyreállítást. Ha a vállalkozó ezt határidőre nem vállalja jogosult arányos díj visszatartására, mely összeg a kárigénye helyreállítási költségét fedezi. Erről a vállalkozót írásban tájékoztassa.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...