• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!

Érdeklődni szeretnék, hogy a hagyatéki eljárásnak van-e határideje. Édesapám 13 hónapja meghalt, teljesen tisztázott 3 féle dolog volt a tulajdonában, amit halála után rögtön leltárba vettünk és eljuttattuk a Polgármesteri Hivatalba. Elmondásuk szerint már továbbküldték a közjegyzőnek. A közjegyző titkárnője hónapok óta azt közli velünk, hogy már csak aláírásra vár a hagyaték. Minket mindig kötelez a határidő, a közjegyzőket nem?

Köszönettel: Erika
(140 pont) által a(z) Közjegyzők kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező! 

Sok mindentől függ a határidő. Közjegyző a hagyatéki leltár beérkezését követő 30 napon belül tárgyalás nélkül dönt az egyezség jóváhagyásáról és e végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül a hagyatékot tárgyalás nélkül adja át, vagy a hagyatéki leltár beérkezését követő 45 napon belül tárgyalás nélkül hozott hagyatékátadó végzésben dönt az egyezség jóváhagyásáról is,

feltéve, hogy a hagyatéki leltár a hagyaték átadásához szükséges valamennyi adatot tartalmazza és az egyezségi tervezet jogszerűségének a megítéléséhez sincs szükség további eljárási cselekményre.

Kedves kérdező nehéz megmondai a határidőt, mivel a hagyatéki eljárás határideje több mindentől függ. Az hagyatéki eljárás tárgyalás megtartása meg még bonyolultabb. Itt lehet felfüggesztés és hiányok pótlása. Adatok ismeretében nem lehet többet mondani az ügyről.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(50,9e pont) által
...