• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy idei év elején, sajnos a Vagyonvédelmi céget amihez tartoztam, lekapcsolta a NAV. Több okból is. Így én, és sokan mások nem kerültek kifizetésre. Munkaügyön eljárás indult,de legutóbbi információim szerint nem tudják felvenni velük a kapcsolatot. Legutóbb pedig "nem voltak együttműködőek". A hölgy bírósági pert említette, továbba a fizetési meghagyást amit a bérgarancia alapból rendezik. De ez is sokmindentől függ. A cégtől és a cég fejétől, a  kilépő papírt még megkaptam, és egy beismervényt amin az áll, hogy 1 havi fizetést nem kaptam meg. A Cég (elvileg) jelenleg még nem áll felszámolás alatt. Így mik a lehetőségek? Vagy meg kell várni,míg felszámolás alá kerül, és beszélni a felszámoló biztossal? Köszönöm a választ! További szép napot.
(120 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha követelése van a cég felé előszőr egy ügyvédi felszólítást kell küldeni a cégnek, hogy a tartozását fizesse meg meg kell határozni az időpontot meddig kell teljesítenie . Ha nem fizeti meg a tartozását a meghatározott időpontig, akkor megindul a fizetési meghagyás de fontos hogy  a fizetési meghagyásos eljárás a közjegyző hatáskörébe tartozó egyszerűsített polgári nemperes eljárás.. Ha  a cég ellentmond akkor perré alakul át

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(50,5e pont) által
...