• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Jogsegély!

Segítséget szeretnék kérni ügyemben. Többféle családtámogatási pályázat jelent meg az utóbbi években, de sajnos egyikből sem tudtam részesülni a helyzetem miatt. Gondolom ez nem csak az én egyéni problémám, hanem sok szétszakadt család van hasonló helyzetben.

Elváltam és van két kiskorú gyermekem. Bírósági ítélet alapján gyerekeinkről közös felügyeleti joggal a volt férjemmel heti váltásban gondoskodunk. Házasságunk alatt a volt férjem házában éltünk mindannyian, így válásunk után a gyerekek lakcímének változtatására nem került sor, mivel idejük felét ott töltik.

A pályázatok kiírása minden esetben állandó lakcímbejelentéshez kötött, így sehol sem tudom érvényesíteni, hogy két gyereket nevelek. Ezáltal folytonos hátrányba kerülök.

A most kiírásra kerülő 100%-os napelem támogatást sem tudom igénybe venni, mivel keresetem nem oszlik három felé, így nem vagyok jogosult rá, pedig az összes feltételnek megfelel az ingatlan és én is mint tulajdonos.

Ez szerintem hátrányos megkülönböztetés. Hogy lehetne ezt a helyzetet orvosolni a gyerekek átjelentése anélkül, mivel volt férjem nem hajlandó erről beszélni.

 

Előre köszönöm válaszát: Orosz Ágnes

 

(140 pont) által a(z) Pályázati jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sajnos a család támogatás gyermekekhez kötött, ha nem ott élnek gyermekek akkor nem lehet mit tenni. A család támogatásoknak az a lényege, hogy a gyermeket támogassák.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...