• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Cím!

Édesapám Ausztriában dolgozik, itt van a biztosítása is, egy hónapja agyvérzést kapott, itt kint van egy korházban az intenzíven, de mi szeretnénk hazaszállítani.

Van S1 ( régi 106) nyomtatványa, így otthon is van aktív TB-je. Az itteni biztosító nem reagál se a mi, se a magyar Neak által küldött emailekre, telefonokra. A 2 kórház már felvette egymással a kapcsolatot, megvan a befogadó kórház, ha a szállítás költségeit mi álljuk, nekik csak a további  otthoni kezelési költségeit kellene. Az ÖGK felvette a kinti kórházzal a kapcsolatot és nekik azt mondták, majd a biztosító hívni fog minket, hogy mi a család járjunk utánna mennyibe kerül itt egy napi ellátása és mennyi otthon, mert ennek a függvénye hogy hazavihetjük e.

Nem tudjuk ez esetben mit tegyünk az ÖGK-t hogy lehetne jogilag megsürgetni és hogy ők kérhetnek e ilyet hogy mi derítsük ki mi mennyibe kerül, mikor ők nem válaszolnak a hivatalos magyar szervnek. Ezt a két biztosítónak kellene lejátszani szerintem.

Van e jogilag valami szabály arra hogy az emailekre, telefonhívásokra mennyi időn belül kell nekik válaszolni, és döntést hozni a hazaszállítással kapcsolatban.

Válaszukat előre is köszönöm.

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy ha a biztosító nem teljesíti a kötelezettségét, mert mondjuk nem válaszol az e-mailekre vagy nem elérhető akkor küldeni kéne nekik egy ügyvédi felszólítólevelet, hogy teljesítsék a kötelezettséget amire vállalkoztak amire már szinte garantáltan fognak válaszolni. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...