• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm!

Szeretném megtudni, hogy érhet e engem a NAV által SZJA adózási kötelezettség elengedett összegre vonatkozóan,  amennyiben egy pénzügyi végrehajtó által “àtvàllalt” jelzálog alapú deviza hitelt a teljes összeg kifizetése helyett, egy közös, mindkét fél számára elfogadott összeggel rendezek? Pl 30 millió a tartozás teljes összege, és 5 millió Ft megfizetés történik, az elengedett 25 milliót érheti e 16% SZJA adó?

Nagyon köszönöm a választ!
(160 pont) által a(z) Adójogi tanácsadás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

 Kedves Kérdező!

a lakáscélra nyújtott hitel törvény vagy törvény felhatalmazása alapján kiadott más jogszabály alapján elengedett része adómentes. Ebből következően véleményünk szerint nem terheli Önt SZJA fizetési kötelezettség akkor, ha a hitelnyújtó bank a tartozás egy részét elengedi.

Jogi állásfoglalásom: Nem mert az elengedett összeg után nem kell adót fizetni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...