• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

 Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

2013-ban kötöttem (írásban) egy életbiztosítást 15 éves időtartamra.

Az ügyfélpéldányom indigóváltozata szinte olvashatatlan volt. S sajnos a napokban derült ki, hogy a privát brókerem 35 évre adta le a szerződésemet.

Viszont az eredeti szerződésen az én személyes adataim szerepelnek, de egyértelműen NEM az én aláírásommal…

S a kérdésem arra irányulna, hogy ezen esetben az életbiztosítási szerződés semmisnek tekinthető? Valamint milyen hatásai lehetnek a jelenleg is fennálló szerződésre.

Előre is nagyon szépen köszönöm a kedves segítségét s tanácsát.

(150 pont) által a(z) Biztosítási jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha szerződő félnek nincs meg az akarata szerződés megkötésére akkor nem jön létre szerződés. szerződés megkötésénél fontos, hogy szerződés megkötésére irányuló akarat. Ennek nem jön létre szerződés. Mivel ön nem akart szerződést kötni akkor létre sem jött a szerződés.

A probléma az hogy aláhamísították  az Ön aláírását de mivel Ön nem akkart szerződést kötni így erre nem lehet jogokat és kötelezetségeket állapítani. Bizonyítani kell az aláhamísítás tényét. Lehet rendörségen feljelentést tenni okirat hamísítás miatt.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...