• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztt Hölgyem/Uram,

A férjem testvére válik. A házasságban a feleség tulajdonában állt az ingatlan. Az ő anyja vette az ingatlant meg a házasság előtt. Most egy közösen megallapodot összegért megvasárolják a férjem szülei az ingatlant. Még az aláírás előtt állnak.

Kb 10 evvel ezelőtt ennek az ingatlannak a tetőszerkezeti felújításában és epítésében a férjem segítkezett, mint ács de pénzt nem kért érte hiszen a testvérének segített. Most viszont a volt feleséggel, mint eladó szeretnék kikövetelni a "munkadíjat". Barmit jogunkban all e kérni ebben az esetben? A testvérével nem szeretnék fizettetni semmit csak a feleséggel. A felét vagy az egész összeget követelhetjük tőle? Illetve ezt milyen úton érdemes intézni? Meg a váláskor papórozzák le vagy külön pereskedést indítsunk, ha van jogalapunk?

Köszönöm előre is a válaszát.

(140 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nincs jogalap a pénz kiköveteléséhez, mert a testvérének segített. Akkor követelhetett volna érte munka díjat mikor elvégezte a munkát. Azt kell megnézni hogy a fellesség milyen jogcímen tulajdonos az ingatlannak, ha csak övé az ingatlan  akkor jogosult eladni. Ha még nem váltak el a férjével közös vagyon megosztásnál kell rendelkezni. Ha már elváltak és a bíróság neki ítélte  meg az ingatlant a volt feleségnek, akkor az ő tulajdona és szabadon értékesítheti az ingatlant.

Jogi álláspontom hogy váláskor rendezzék le az ügyet de addig nem is lehetne  értékesíteni az ingatlant mivel lehet hogy közös vagyon.

Üdvözlettel

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...