• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Az lenne a kérdésem, hogy a férjem szülei ha eltartási szerződést kötnek a férjemmel az nekem mint feleségnek jár e bármilyen kötelezettséggel? Az létezhet e, hogy aláírom a szerződés és csak a fiukra kerül a tulajdonjog? Aláírás esetén automatikusan átírásrakerül az ingatlan tulajdonjoga vagy csak az eltartottak halálával lép életbe?

A fő probléma az, hogy a ket testvér között egy ingatlan eladásából szerzett összeget már most el szeretnék osztani igazságosan. Az egyiknek most adnák oda a pénzt a masikkal (férjemmel) pedig eltartási szerződést akarnak kötni. Ebben az esetben milyen jogi megoldást javasolnának? Mert en úgy gondolom, hogy az eltartás mindkét gyermeknek kötelessége. Erről külön papírt írni nem az igazságos osztoszkodást erősíti, hanem inkább egy biztosítékként szolgál az ő esetükben magukra nézve.

(140 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A 2013 évi V Törvény (továbbá a Ptk) rendelkezik a kérdésről

6:494. § alapján felek tartási szerződést kötnek tartási szerződésben megálapodhatnak az ingatlan tulajdonjog átruházásárol, viszont a Ptk biztosíték adáshoz köti ami anyit jelent hogy a kötelezett megszegi a szerződést a jogosult innen kielégítést nyerhet, ha a kötelezett nem ad megfelelő biztosítékot akkor az ingatlanra tartásí jogot kell bejegyezni. Mivel szerződés szabadság van emiatt a fiukra lehet ruházni az ingatlant tulajdonjogot. Fontos a megfelelő biztosíték adás mert ha nincs biztosíték adás akkor az ingatlanon tartási jogot fognak bejegyezni. Kötelezettég azokat terheli akik aláírták a tartási szerződés.

Üdvözlettel

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...