• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek!

Egy vita után a felettesemmel, próbaidő alatt indoklás nélkül bocsátottak el. Én azon aggódom, hogy ez esetleg negatívan befolyásolhatja a jövőbeni munkakeresésemet. A HR szerint ők semmi negatívat nem mondhatnak rólam ha esetleg felkeresik őket a jövőbeni munkahelyemtől, hogy rólam érdeklődjenek. A főnököm viszont megmondta hogyha őt hívják fel "elmondja az igazat" akármit is jelentsen ez az ő szemszögéből nézve.

A kérdésem az lenne, hogy jogilag ez egy legitim lépés, hogy a felettes negatívan beszéljen egy volt beosztottjáról úgy, hogy hivatalos indoklás nem került bejegyzésre? Illetve a másik kérdésem az lenne hogy utólag megváltoztatható a felmondási szerződés? Bele tudnak írni indoklást utólag a későbbiekben?

Válaszukat előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

kedves Kéredző!

sajnos a próbaidő alatt van azonnali hatályú felmondás ezzel a munkáltató és a munkavállaló is élhet. Nem kell indokolni.

Nem ismerem az ügyet, viszont, ha felettesét hívják és elmondja akkor nem tudunk ellene tenni semmit mivel az aző véleménye. Sajnos próbaidő alatt  nem szokták a felmondást indokolni mert nem célszerű ha a munkavállaló mégis indokolja akkor helytálni köteles érte. Az ügy ismeretében ennyit tudok mondani. A munkáltató nem terjeszni hogy Ön nem jól dolgozik viszont ha felhívják saját véleményét mondja el.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,1e pont) által
...