• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni. Vásároltam a helytörténet.com oldaláról egy régi település képeslapot ami használt. Arra gondoltam a kép alapján ezt a képeslapot sokszorosítattnám és értékesíteném, mert biztos sok embernek aki a szülőfalujából elszármazott egy emlék lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy én ezt megtehetem-e? Ezt a képeslapot a 40-es , 50-es években vagy lehet korábbi a Hangya szövetkezet készítette. Azt is olvastam, hogy a Hangya szövetkezet megszűnt, de azt is olvastam, hogy működik. Mindenesetre nem szeretnék jogi vitába keveredni és szeretném tudni, hogy ezt a régi képeslapot amit annak idején valaki létrehozott én felhasználhatom-e ? Köszönöm segítő együttműködésüket. Tisztelettel: Kapás Józsefné
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

 

 31. § (1) A szerzői jogok a szerző életében és halálától számított hetven éven át részesülnek védelemben.

(2) A hetvenéves védelmi időt a szerző halálát követő év első napjától, közös művek esetében az utoljára elhunyt szerzőtárs halálát követő év első napjától kell számítani.

Tehát már 70 év is eltelt plusz műnek akkor minősülne,  Így a felsorolásban szerepel irodalmi mű, nyilvánosan tartott beszéd, számítógépi programalkotás és a hozzá tartozó dokumentáció, színmű, zenés színmű, táncjáték és némajáték, zenemű, rádiós televíziójáték, filmalkotás és audiovizuális mű, rajz, festmény, szobor, fotóművészeti alkotás, térkép és térképészeti alkotás, építészeti alkotás és annak terve, iparművészeti alkotás és annak terve, valamint épületegyüttes, illetve városépítészeti együttes terve, műszaki létesítmény terve és gyűjteményes műnek minősülő adatbázis.  nincs akadálya a felhasználásnak úgy gondolom.

Viszont, ha még létezik a hangya szövetkezet lehet, hogy nekik van joguk sokszorosítani.

 Megszűnt jogutód nélkül a szövetkezet akkor biztosan fell lehet használni a képet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

 

(51,1e pont) által
...