• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Munkahelyet váltok közalkalmazotti szférában. A munkahelyen, ahonnan eljövök, június 30-cal szűnik meg a munkaviszonyom. Viszont mivel iskoláról van szó, ezért az új munkahely augusztus 1-gyel tud felvenni. Milyen hátrányai származhatnak abból, ha nem folyamatos a munkaviszonyom? Kell erre az időszakra munkanélküliként regisztrálnom?
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Tudnom kell, hogy szűnt meg a munkaviszonya mert lehet, hogy erre az időre kaphat végkielégítést

közalkalmazott végkielégítésének mértéke, ha a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő legalább a) három év: egy havi, b) öt év: két havi, c) nyolc év: három havi, d) tíz év: négy havi, e) tizenhárom év: öt havi, f) tizenhat év: hat havi, g) húsz év: nyolc havi távolléti díjának megfelelő összeg. A végkielégítés mértéke további négyhavi távolléti díj összegével emelkedik, ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...