• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Panziónkban többször előfordul, hogy a vendég megsérti a házirendet, illetve nem akar vagy nem tud fizetni a szállásért.

Arról már letettünk, hogy az elmaradt szállásdíjat bármilyen módon behajtsuk.

Tartozás esetén, amennyiben azt nem akarja vagy nem tudja a vendég kifizetni, távozásra szeretnénk őt bírni. Ehhez néha rendőri segítséget szoktunk kérni.

A rendőr álláspontja, hogy ő nem bírhatja távozásra a vendéget, sem ő sem a dolgozók nem tehetik ki a tartozó vendégeket. Szerinte addig maradhat így a vendég, ameddig csak akar, nekünk kell jogi lépéseket kezdeményezni, ami igen hosszadalmas.

Azt tudom, hogy az albérlőket valóban nehéz kitenni a bérelt ingatlanból, de úgy olvastam, a szálláshelyekre más szabályok vonatkoznak.

Nehezen tudom elfogadni, hogy nem lehet semmit sem tenni a fizetni nem akaró vendégekkel szemben és a hatóságtól sem várhatunk segítséget.

Mit lehet ilyen esetben tenni?

Válaszát előre is köszönöm.

Matulai Csaba
(120 pont) által a(z) Hatályos jogszabályok kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedve Kérdező!

Ha a vendégek nem viselkednek megfelelően akkor rendőrséget kell igénybe venni, mert az rendbontás garázdaság stb. lehet.

viszont a nem fizető vendég szolgáltatást vett igénybe Ő ezt nem fizette ki tartozása keletkezet ügyvédi felszólítást kell neki küldeni, hogy ha tartozását nem egyenlíti ki jogi következményei lesznek.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...