• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Uram/Hölgyem!

Lányomat kb. 5 hete felkereste két ember azzal, hogy ők lakótelepi lakások ablakait rendbe rakják és szúnyoghálót szerelnek fel. Mindezt 110000 Ft-ért vállalják és 30000 Ft előleget kérnek. Lányomék az előleget kifizették és abban maradta, hogy egy hónapon belül elvégzik a munkát és a 110000 Ft-ot 3 részletben fizetik meg. Egy hét elteltével ismét megjelent a két ember, hogy felmérje a szúnyoghálókhoz szükséges anyagmennyiséget. Ekkor újabb 75000 Ft előleget kértek. Ezt a lányomék nem tudták és nem is akarták kifizetni, mert nem ebben maradtak. Tegnap a vejem felhívta őket és kérte, fizessék vissza az 30000 Ft előleget, mert a munkát azóta sem kezdték el. A válasz erre az volt, hogy előleget nem fizetnek vissza, de a rendelésünket 1 évig tartják, utána az előleg elveszik. Kérdésem, hogy ez jogszerű-e és megtehetik-e, hogy nem adják vissza az előleget, ha én nem tartok igényt a munkájukra, mert megbízhatatlanok. Amennyiben visszajár nekem az előleg, akkor ezt hogyan tudom érvényesíteni?

Válaszát előre is köszönöm

Dévayné
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező! 

Ha ön lánya szerződést kötőt akkor a következő a megoldás. El kell állni a szerződéstől, mivel a vállalkozók megszegték a szerződést. így ők nem teljesítetek a szerződés felbontás esetén a szolgáltatások vissza jár.  A polgár Törtvény könyv (továbbiakban a Ptk)

6.213. § alapján és Ptk 6:212. § (3) lehet a pénzt visszakövetelni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...