• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Szüleim közös megegyezéssel egy ügyvéden keresztül adták be a válópert. A közös megegyezés miatt mindent gond nélkül meg lehetett volna beszélni válás után ki mit kap. Az egyik fél azonban több pénzt követel,mint amennyit fel tudnánk venni hitelbe. Még nem tudni mennyit ér a ház ,de ha többet mondanak rá,mint amennyit még megengedhetünk magunknak ,hogy hitelbe felvegyük ,akkor el kell adni a házat. Mivel az egyik fél minél több pénzt akar be szeretné vinni a házat is a tárgyalásra. Az ügyvéd említett valami olyat,hogy a gyerekek vagyonát is beleszámolhatják (kocsi,motor, félretett pénz). Érdeklődni szeretnék,hogy ez tényleg megtörténhet-e és mennyi esélyünk lenne ,ha a 3 gyerek itthon akarna maradni az apukával és az anya a lehető legtöbb pénzt ki szeretné sajtolni mind a házból mind a férjéből.

Segítséget előre is köszönöm!
(140 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Közös megegyezéses valláshoz nem kell az ingatlant bevinni ez lenne a megoldás véleményem szerint. [A közös vagyoni igények rendezése]

4:58. § A házastársi vagyonközösségből eredő igényeket egységesen kell rendezni.

4:21. § [A házasság felbontása]

(3) A házasságnak a (2) bekezdés szerinti felbontására akkor van lehetőség, ha a házastársak a közös gyermek tekintetében a szülői felügyelet gyakorlása, a különélő szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás, a gyermek tartása, a házastársi közös lakás használata, valamint - ez iránti igény esetén - a házastársi tartás kérdésében megegyeztek, és perbeli egyezségüket a bíróság jóváhagyta.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...