• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Szüleim közös megegyezéssel adták be a válópert közös ügyvéden keresztül így minden közös megyezés alapján történhetett volna , ám az egyik fél úgy gondolta a lehető legtöbb pénzt szeretné megkapni. Jelenleg még nem tudjuk mennyit ér a ház,de jóval több pénzt követel,mint amennyit fel tudnánk venni annak érdekében,hogy ki tudjuk őt fizetni.  Amennyiben többre értékelik  a házat,mint amennyinek a felét hitelben még tudnánk finanszírozni el kéne adni azt adni.. Erre az a fél , aki a pénzt követeli bíróságra akarja vinni a házat. Az ügyvéd említett valamit ,hogy ebben az esetben  a gyerekek vagyonát (autó,motor, félre tett pénz) is beleszámolnák. Érdeklődni szeretnék ,hogy ez tényleg megtörténhet-e és ,hogy mik az esélyek a ház és értékek elosztására, ha 3 gyerek az apjával akarna maradni a családi házban és tényleg bíróságra menne az ügy.

A segítséget előre is köszönöm!
(140 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Amennyiben válás során a felek nem tudnak közös megegyezésre jutni a vagyonmegosztásról, a bíróság dönti el, hogyan történik a vagyon elosztás. A magyar Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szabályozza a házastársak közös vagyonának megosztását válás esetén. A Ptk. alapján a házastársak közös vagyontárgyai – amelyekhez mindkét fél hozzájárult, vagy amelyek a házasság alatt keletkeztek – megosztásra kerülnek. Ha a ház az egyik fél tulajdonát képezi, de a másik fél is hozzájárult az értékének növekedéséhez, a bíróság ezt figyelembe veheti az elosztás során.

Hogy a bíróság miként fog dönteni nem lehet megmondani.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...