• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
üdv garázdasággal vádoltak meg 2 évvel ezelött az lenne a kérdésem hogy van e lehetőségem inditványt be nyujtani a biroságon úgy hogy 2 évvel ezelött tárgyalták de viszont ugy hogy meg foztottak alapvető jogomtol hogy ott lehessek nem kaptam róla papirt hogy lesz a tárgyalás és így nem tudtam menni meg védeni magam ez ügyben ezen felül semmilyen papirt nem irtam alá ami arról szolna hogy lemondok e jogomról. Inditványt szeretnék be nyujtani arra is hogy amikor rendőrségen el mondtam hogy ki volt a felbujto az üggyel kapcsolatban csak annyit mondtak hogy ezt az embert nem zargassuk mert alapból sok baj van vele... ezt meg tehetik? rám terhelték az egész ügyben a felelőséget illetve az ügy teljes mértékben bizonyíték hiányos nemrég a fülembe jutott hogy az az ember a rendőrséggel barátcságban van és elképzelhető hogy ezek a dolgok ezért történtek igy bizonyíték hiány, tudatosan nem vettek be valakit az ügybe úgy hogy ő a felbujtó, és meg fosztottak alapvető jogomtól az érdekében hogy ne tudjam a tárgyaláson az ember nevét mondani ezekre a dolgokra most így ennyi idő után irhatok és beadhatok biroságra inditványt hogy igazságtalanul jártak el?
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nem tudom, hogy miért nem értesíteték a tárgyalásról, lehet, hogy kiment az értesítés, de nem vette Ön át így nemkereset jelzéssel érkezet vissza. Az sem világos, hogy önt akkor miért nem rendelte el a bíróság az elővezetést.

Sajnos az ügyben, ha nem elégedet az ítélettel fellebbezni kellet volna, de annak a határideje rég lejárt.

Indítványt, észrevételt, kérdést a gyanúsított a nyomozó hatósághoz a gyanúsítást követően tehet. A sértett, a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt a nyomozás során az őt érintő körben tehet indítványt, észrevételt, kérdést. A sértett jogosult arra, hogy kérelmére tájékoztassák az őt érintő bűncselekménnyel összefüggésben a) a letartóztatott terhelt szabadon bocsátásáról vagy szökéséről, b) a végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt terhelt feltételesen vagy véglegesen történő szabadon bocsátásáról vagy szökéséről, illetve a szabadságvesztés végrehajtásának félbeszakításáról, c) az elzárásra ítélt terhelt szabadon bocsátásáról vagy szökéséről, illetve az elzárás végrehajtásának félbeszakításáról, d) az előzetes kényszergyógykezelt elbocsátásáról vagy szökéséről, e) a kényszergyógykezelt elbocsátásáról, engedély nélküli eltávozásáról, illetve adaptációs szabadságra bocsátásáról, valamint f) javítóintézeti nevelés esetén a fiatalkorú ideiglenes vagy végleges elbocsátásáról, a javítóintézet engedély nélküli elhagyásáról, illetve a javítóintézeti nevelés félbeszakításáról

Panaszt a vele közölt határozat ellen a gyanúsított, a védő, a sértett, a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt a közléstől számított 8 napon belül tehet, ha a Be. másként nem rendelkezik. Amennyiben a határozat ellen panasznak nincs helye, azt a határozatban és annak szóbeli közlésekor szóban is jelzi az eljáró hatóság. A gyanúsított és a védő a gyanúsítás és a gyanúsítás változása ellen annak közlésekor tehet panaszt. Amennyiben védő nem volt jelen a gyanúsítás vagy annak változása közlésekor, ebben az esetben a panasz előterjesztésének határideje a közléstől számított 8 nap. A panaszt annál a hatóságnál kell megtenni, amely a sérelmesnek tartott rendelkezést hozta. A határozatot hozó hatóság azt 8 napon belül megvizsgálja, amelynek eredményeként, amennyiben azt alaposnak tartja, a határozatot hatályon kívül helyezi vagy megváltoztatja. Ha nem tartja alaposnak, a panaszt elbíráló ügyészség számára továbbítja 8 napon belül elbírálásra. A panaszt elbíráló határozat ellen további panasznak nincs helye.

Kedves Kérdező vannak lehetőségek ellentmondással élni, de a határidők már lejártak sajnos.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...