• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdv!

2014 ben édesanyám el ajándékozta ingatlanját nekem illetve a fél testvéremnek.

A tanya ingatlant én az anyám illetve apám laktuk.Az apám volt a torvenyes képviselőm mivel kiskorú voltam mikor ez rám ruházódott volna. 18 évesen az apám meghalt azóta probálják kicsalni tőlem a fél részt a "család" többi része már bíróságra is probáltak menni de nem sikerült nekik megtámadni. Nos ahogy telt az idő ezek az ellenségeskedések csillapodtag vagyis nincsenek olyan nagy hullámok. Nekem közben családom lett feleség 2 gyerek.

Tavaly nyáron gondolt egyet a másik tulajdonos hogy ő szeretné használni a fele földet illetve a telek egy részét. Elkezdett bele ultetni az ősszel gy. Fákat ezt azt hozzá teszem szántó besorolású. Meg épiteni is akar a telekre valami faházat hogy majd ide jönne lakni.

Illetve bevan jelentve egy másik féltestvér is azota hogy meg lett véve anyám jelentette be bár egy napot sem tartózkodott itt ahogy a másik tulaj sem.

Igen erőszakoskodó viselkedése ellenére azt várná költözzünk ki innen mert ő nem tud hova lassan menni mert ahol van albérletbe 15 éve azt lassan eladja a tulaja.

Nos az egyik kérdésem az lenne hogy kijelenthetem ezt a személyt főleg hogy ilyen fenyegető a viselkedése? Illetve a másik tulajjal szemben az lenne a kérdésem mivel attól tartokegint készül valamire hogy mit tehetek ellene mert kivásárolni nem tudom már próbáltam eladni sem akarja valamire készülnek az anyámmal de sajnos nem tudom mire. És hogy mi tévő legyek. Nem tudom esetleg haszonélvezeti jogot tudok tenni a nevemre?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Öné a fél ingatlan a többi meg más személyé.

Probléma az,, hogy az a személyek akik szintén tulajdonosok jogosultak ott lakni.

jogiállásfoglalásom a következő: Meg kell osztani az ingatlant, ha természetben megosztható. Nem lehet megosztani az ingatlant vagy aránytalan költségekkel járnak akkor értékesíteni kell az ingatlant és a vételárat fel kell osztani a tulajdonosok között, ilyenkor megszűnik a közös tulajdon.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,2e pont) által
...