• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kedves Válaszadó!

A kérdésem a következő lenne:

Adott egy ingatlan, ahol nem ugyanaz a személy az ingatlan lakója (bejelentetten, életvitel szerűen ott él), mint aki a tulajdonosa (a tulajdonos nem lakik ott). A lakó egy idős bácsi, aki időskori demenciával küzd, de nincs semmilyen gondnokság alatt, cselekvőképes. A lakó beenged  a lakásba egy 3. személyt, aki egyrészt többször megfenyegette már a tulajdonost és családját (de bántalmazás még nem történt), másrészt rendszeresen megvezeti, becsapja az idős lakót, hogy készpénzt nyerjen ki tőle. Tegyük fel, hogy ez a látogató éppen jelen van a lakónál, hiszen az nem rég beengedte a lakásba, amikor a tulajdonos is megérkezik a lakásba. A tulajdonos távozásra kéri a látogatót a saját és a bácsi védelmében egyaránt, de az nem távozik (továbbra is csak fenyegetőzik, nem bántalmaz senkit, de ittas és agresszív). Ebben az esetben van-e a tulajdonosnak joga rendőrt hívni, hogy a látogatót elvezessék?

(Az ok talán irreleváns is, hiszen egyelőre sajnos nincs rá kézzel fogható bizonyíték, hogy hogyan és mennyi pénzt vett már el a bácsitól. Ha nincs ellene bizonyíték, egyszerűen csak a lakás tulajdonosa nem akarja a lakásban látni, de nem távozik a látogató, akkor van joga rendőri segítséget kérni?)

Előre is köszönöm a segítséget.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Tudni kéne, hogy az öreg úr milyen jogcímen lakik a házban, de sajnos mivel, hogy 3 személy nem él ott életvitel szerűén csak ritkán lakik ott. Sajnos, ha beengedi a lakásban mivel ő használja akkor nem lehet semmit tenni. Ha az öregúr úgy engedte volna be a házba, hogy mint albérlő mert az Öregúr bérlő, akkor a tulajdonos engedélye nélkül azt nem teheti meg.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

Álláspontom a következő mivel az Öregúr engedi be és ő ott lakik az ingatlanban mint bérlő ezért nem lehet semmit tenni.

(51,1e pont) által
...