• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
3 éve  egy fogtechnikusal és a fogorvosával megbeszéltük   porcelán koronák árát. A technikus azt mondta az anyagot vegyük meg mert áremelés lesz . 160 ezret adtam neki számla van róla . Időközben , meggondoltam nem szeretném vele csináltatni ,és munka nélküli is lettem . kértem adja visza a pénzt.azt mondta megvette az anyagot , majd menyjek , de nem ad pénzt . Nem hiszem ez igaz mivel az anyagot betudja másnak dolgozni , ezt szerintem visza kéne adja  nekem mivel nem kezdett neki . Kérdésem : ha mésképp nem megy jogi úton követelhetem e töle ezt az  összeget ?
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Van megoldás az elállás, mivel ez egy vállalkozói szerződés és a Ptk lehtővé teszi ilynkor az ellálást. A Polgári Törvénykönyv tovább (Ptk) 6: 249. § alapján. A Ptk szerint Ön mint megrendelő ell tud állni a szerződéstől mivel még a vállalkozó nem kezdte meg a munkát. Az előleg vissza jár, ha nem adja vissza a fogorvos előleget akkor fizetési meghagyág utján lehet kérni a közjegyzőtől az összeg behajtásást.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...