• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Garázsvásárt tartunk költözködés miatt. Többek között van kb. 150 üveg bor, pezsgő és rövid ital, különböző évjáratok és különböző termelőktől, ajándékba kaptuk őket kb. 35 év alatt. Gyakorlatilag nincs két egyforma közöttük. A sok eladó portéka közé a gyűjtemény fotóját is feltettem, majd szólt egy ismerősöm, hogy vegyem le, mert a NAV-nak a keresőmotorja fel ismeri és üvegenként 50.000,-Ft-ra büntetnek, mert jövedéki termék és nincs rajta zárjegy. Lehetséges ez? Ki kell dobni, mert nem szabad eladni?
(120 pont) által a(z) Adójogi tanácsadás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sajnos igen. A következő a jövedéki termékek: A jövedéki termékek: - az ásványolaj, - az alkoholtermék, - a sör, - a bor, - a pezsgő, - a köztes alkoholtermék, - a dohánygyártmány.

A zárjegy és az adójegy tanúsítja, hogy a termék a jogszabályoknak megfelelően került forgalomba. Minőségi garanciát is jelent, kizárja a hamisítást.

Az alkohol termek és pálinkát zárjeggyel ellátva lehet forgalmazni. A termelő vagy importőr kötelessége a terméket zárjeggyel, illetve adójeggyel ellátni.

Az alkoholtermék zárjegy leírása: A zárjegy fekvő téglalap alakú, színe kékeszöld összhatású, kék és zöld biztonsági nyomattal, benne ugyanezen színek használatával Merkúr embléma. A zárjegyen a „Szeszes ital zárjegy” és az „Adózott termék” felirat sötétkék, a sorszám, valamint a vonalkód fekete színű. A zárjegyen szabad szemmel nem látható, UV-fényre reagáló Merkúr embléma és hullámvonalakat tartalmazó biztonsági alnyomat is található. A zárjegy jobb oldali szélén 5 mm szélességben kizárólag erre a célra gyártott, egyedi arculattal és védelmi elemekkel ellátott hologramcsík van elhelyezve.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...