• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Betegségemből adódóan még január végéig lehetek táppénzen-ekkor telik le az egy év-közben pedig megtörtént a leszázalékolás.(D kategória).A Kormányhivatalban azt a felvilágosítást kaptam,hogy -ha a munkáltató beleegyezik,akkor -1 nap fizetés nélküli szabadság után - megkaphatom a rokkantsági ellátást is és a táppénzt is-januárig.

Azt szeretném tudni,hogy ez jogilag lehetséges-e?Ha igen,akkor miért kell a munkáltatónak beleegyeznie?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:Pálné Molnár Csilla
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

7. § (3) *  A rehabilitációs ellátásban részesülő személy keresőtevékenység folytatása esetén a keresőtevékenység időtartama alatt bekövetkezett keresőképtelenségére (a továbbiakban: keresőképtelenség) tekintettel - a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvényben (a továbbiakban: Ebtv.) meghatározottak szerint - táppénzre vagy baleseti táppénzre jogosult

Kedves Kérdező Önnek jár a tápénz.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...