• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet szerint a "3. § *  (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány: a) a vezetői engedély, b) a nemzetközi vezetői engedély. (2) *  Magyarország területén a járművezetési jogosultság igazolására alkalmas: a) *  a vezetői engedély igénylésétől az új vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 30 napig aa) a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap". Ez az első B kategóriás jogosítvány kiállításának kérelmekor is érvényben van? Vagy csak a lejárt jogosítvány esetében?
(120 pont) által a(z) Hatályos jogszabályok kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A jogszabály szövege alapján e rendelkezés általános, és nem tesz különbséget az új vezetői engedély kiállítása és a lejárt jogosítvány cseréje között. Ezért értelmezésem szerint ez a szabály mind az első B kategóriás jogosítvány kiállításakor, mind a lejárt jogosítvány cseréjekor érvényes.

Az első B kategóriás jogosítvány kiállításakor tehát, ha a kérelem benyújtása után a jogosítványt nem adják ki azonnal, a kérelmező a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 30 napig használhatja a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlapját mint ideiglenes igazolást, amíg az új vezetői engedély meg nem érkezik.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...