• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz,hogy van-e annak valami törvényes módja,hogy testvérem,csak papíron lakik abban a lakásban ahol felnőtt ,de életvitelszerűen kb.15 éve már máshol él,hogy ki lehet-e jelenteni a lakásból.Akkor is be tud jönni a lakásba,ha mi édesanyámmal abban a pillanatban nem tartozkodunk otthon.(mivel kulcsa van a lakáshoz).Szeret keresgélni kutakodni(nem visz  el semmit),csak félünk ,hogy ezzel visszafog egyszer élni.Megjegyzem ez a lakás édesanyám akivel ebben a lakásban élek,és édesapámé,(aki kb24 éve külön él)tulajdona.Édesapám nem mond le a részéről,és elválva sincsenek édesanyámtól.Mit  tudna édesanyám tenni,lehet-e a tudta nélkül testvéremet kijelenteni a lakásból?

(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha a gyermeknek nincs tulajdoni hányada akkor kijelenthető lenne a házból, mivel édesapja a tulajdonos emiatt ő tudná megtenni. Sajnos tulajdoni vagy haszonélvezeti joghoz kötött.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...