• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikérdések,

Az ingatlan tulajdonosa (1/1) 1995-ben további 3 fő lakáshasználatához járult hozzá, állandó lakcímet létesített összesen 4 fő. Ebből egy főnek 3 gyermeke is az ingatlanban állandó lakcímmel rendelkezik (2009-2019 között születtek). Összesen 7 fő állandó lakcíme az ingatlan, ahol életvitelszerűen éltek. Tulajdonos családtagja és annak 3 kiskorú gyermeke családi bonyodalmak miatt költözni kezdett. A költözés folyamán a tulajdonos kicserélte a zárat és állandó lakcímére a hozzátartozókat nem engedi be, akiknek a holmija is odabent van. Jegyző a birtokvédelmi kérelmet elutasította. Lakcím fiktiválási eljárásról nincs tudomásunk (erről elvileg a lakcímkártyán szereplő, bejelentett tartózkodási helyre is értesítést küld a kormányhivatal). Szívességi lakáshasználat felmondásáról nincs tudomásunk. Hogyan juthatunk hozzá a holminkhoz? akár hatóságági segítséggel? Köszönettel.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha lakást bérleti szerződés alapján használták és az megszűnt akkor a lakásnak a használója vagy a tulajdonosnak köteles engedni, hogy az ott maradt holmit elszállíttassák.

Bemehetnek érte a Polgári Törvénykönyv 6: 345. § (2) alapján a bérlőt megilleti az elvitel joga kivéve, ha szerződésben zárták ki.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

(51,1e pont) által
...