• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm.

Az alábbi a problémám. Az ex élettársam Angliába költözőtt a 9 éves kis fiammal igy kénytelen voltam kiköltőzni én is. Már lassan 2,5 éve élünk Angliában és nagyon nehezen megy a kapcsolat tartás, nem akarja, nem engedi, hogy lássam a kis fiamat. Lassan már 4 honapja nem láttam, és ha megprobálok bár mit is tenni mimdig rendőrséggel fenyeget. Megpróbálja a kis fiamat elídegeníteni tőlem. Most azon kívűl, hogy nem láthatom a kis fiamat. Az édesanyja gyerektartsí keresetett adott be Angliban. Visszamenőleg kell fizetnem egy bizonyos összeget. De én már fizetek gyerek tartást Magyarorzságon minden hónapban. A kérdésem az, hogy ez jógos-e, hogy két különböző országokban kell gyerek tartást fizetnem?

Mit tehet ez ellene?

Van egy Magyar bírósági végzésünk ahol meg van határozva havi gyerek tartás.

 Előre is köszönöm a válaszát.

Udvozlettel: Daniel.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ilyet a felesége nem tehet mert a magyar bíróság már megállapította a joghatóságát azzal, hogy megítélte a gyerektartás díjat. A feleségének e végzést kéne Angliában elismertetni.

Üdvözlettel:


a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...