• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm !

2017ben született egy kislányunk az akkori párommal , a nevére vette a kislányt de terhességem alatt megromlott a kapcsolatunk így én elköltöztem . A kislányt kb. 1 éves koráig hébe-hóba látta . Gyermektartásban , elhelyezésében sosem sikerült megegyeznünk.

Úgy alakult hogy lett egy párom akivel már 2éve együtt neveljük a kislányt , az apa sosem érdeklődik iránta , nem keresi . A kérdésem az lenne , hogyan lehetne “kötelezni” az apát arra hogy lemondjon a kislányról ?
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sehogyan nem lehet kötelezni az apát a gyermek lemondásáról, viszont ő maga le tud mondani végleg a gyermekről, ha például örökbefogadáshoz hozzájárul akkor lényegében olyan lenne mintha nem is az ő gyereke lenne. Nem gyakorolhatja a törvényes képviselői és szülői felügyeleti jogait. A polgári Törvénykönyv 4:190. §-tól jól leírja szülői felügyeleti jog megszűntetését.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...