• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogi csapat,

2006-ban ferjemtol elvaltam, a bontoper soran megallapodtunk, hogy az auto tulajdonjoga ot illeti meg, az auton 1.500.000.-Ft fennalo hitel volt, ami kizarolag engem terhelt mint adost. Mivel ferjem ellen tavoltartasi hatarozat is fennalt, nem beszeltem vele az auto atirasarol.

2006 augusztusaban (akkor mar exferjem) halalos kimentelu kozuti balesetet okozott, amiben o is elhunyt. Az auto hasznalhatatlanna, ertektelenne valt, a baleset exferjem hibajabol kovetkezett be, az auto casco biztositassal nem rendelkezett.

Ferjem hagyateki targyalasan ugyvedem benyujtotta az orokosok (ferjem szulei) fele a karigenyunket, mivel addigra kiderult, hogy az auto tulajdonjogat, igy a hitelt sem irattatta at a sajat nevere.

Idokozben kulfoldon telepedtem le, ott allampolgarsaggal rendelkezem. Nincs Magyarorszagon jovedelmem, nincs ingatlanom, nincs ingosagom, nincs bankszamlam stb.

Mivel a szuleim ingatlananal megjelent a vegrehajto, igy szereztem tudomast arrol, hogy fent kifejtett ugy meg mindig folyamatban van.

Szeretnem tudni, mit tehet ellenem a vegrehajto vagy esetleg ha Magyarorszagra mennek latogatni, indulhat e eljaras ellenem a hataratlepeskor?

Valaszukat megkoszonve,

Tisztelettel,

Lapid
(120 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nem mivel végrehajtást vezetnek bankszámlára lefoglalnak dolgokat büntetőjogi felelőség itt fel sem merülhet. Ahogy az ügyét nézem itt polgári peres eljárás jöhet szóba nem büntető eljárás.

Fontos lenne utána járni A végrehajtható okiratnak. Ha ön ellen van folyamatban az eljárás akkor, ha Magyarországon lenne ingatlan bankszámlája az végrehajtás alá kerülhetne.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...