• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdv!

Én egy villanyszerelő vállalkozó vagyok és adott egy régi építésű lakás alumínium vezetékkel és a konektor földelő vezető nélkül, az egész villamos hálózat a lakásban felújításra szorul, de engem csak egy leégett konektor miatt hívnak ki, amiben ugyan úgy nem lelhető fel normális földelő vezeték, a konektort kicserélem visszaállítom ugyan azt az állapotot mielőtt szétégett volna a konektor. Csak teljes lakásfelújítás során lehetne szabványosítani a villamos hálózatot. A kérdés pedig: Ha baleset történik egy olyan részén a lakásban ahol én nem szereltem villanyt azért én vagyok-e a felelős, mert én jártam ott utoljára?

Másik kérdés pedig: Azért én vagyok-e a felelős amit felszereltem? A lehetőségeimhez képest jól jártam el, de földelést nem tudtam a konektorba rakni, de eddig se volt. Felelősségre lehet-e engem vonni ezért egy baleset során?

Választ előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nem, ha nem csinált semmit akkor nem Ön a felelős.  felszerelt valamit és az nem jól működik akkor Ön hibásan teljesít kivéve, ha a megrendelő tudja, hogy a dolog nem megfelelően működik, tehát hibás.

Álláspontom az, hogy tájékoztassa a megrendelőt írják le munka naplóba, hogy ön mit csinált, így, ha abban nincs hiba nem teljesít hibásan, de tájékoztassa a megrendelőt a veszéjről.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...