• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvèd Úr/ Hölgy!

A tulajdononban lèvő ingatlanlan megosztva van a testvèremmel, viszont Ő elèrhetelten, telefonon nem tudom keresni ès a címèt nem ismerem. Viszont kaptam egy levelet, hogy a tartozását bejegyztèk a tulajdoni lapon, így bármikor vègrehajtató. Szereznèm kifizetni a tartozást, mert ebben a lakásban èlek, de sem a vègrehajtó, sem pedig a bank nem ad információt, hogy mit ès hogyan tehetnèm, mert nem èn vagyok az, akin az összeget követelik. Hogyan tudnám rendezni a testvèrem tartozását, hogy ne árverezzèk el a lakást a fejem fölött?

Válaszát előre is köszönöm,

Üdvözlettel

Czègèny Katalin
(120 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha ön egyedüli tulajdonosa az ingatlanak akkor nem lehetet volna az ingatlant tartozással bejegyezni a tulajdoni lapon. Ha ön részben tulajdonos az ingatlanak akkor az Ön engedélye is kellet volna, hogy az ingatlan fedezett legyen tartozásra. A tulajdonos nélkül, illetve a tulajdonostárs nélkül nem lehet az ingatlannal rendelkezni.

Álláspontom szerint jogtalan volt a tartozást bejegyezni. Önnek, mint tulajdonosnak teljes és kizárólagos jogi hatalom illeti meg az ingatlanon. A Polgári Törvénykönyv 5:13. § leírja.  Utána kell járni, hogy milyen szerződés lapján jegyezték be a hitelt és érvénytelenség miatt pert kell indítani, hogy a szerződés érvénytelen legyen.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
által szerkesztett
...