• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek.hu!

Alábbi témával kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni:
5 lakásos, közös udvaros, földszintes társasházban lakunk és sajnos nincs lehetőség udvari parkolásra, így a kapu előtt, az utcán kell parkolnunk. A közeljövőben szeretnénk autót cserélni, de azt már nem szívesen hagynám az utcán bármiféle ellenőrzés nélkül, tekintve, hogy nem a legbiztonságosabb helyen lakunk és néhány szomszéddal is "kellemes" viszonyt ápolunk. így a kérdésem a következő lenne:
Legálisan helyezhetek-e el a ház falán az udvaron belülre/kívülre, rögzítésre alkalmas biztonsági kamerát, amely az utcán parkoló autókra is rálát? Szabályos-e, ha a kamera közterületet is vesz, ugyanakkor kizárólag  a magántulajdonunk védelme a cél, és a szomszéd telkére már nincs rálátása? Amennyiben nem és mégis felszerelem, milyen bírságra számíthatok?

Segítségüket előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Adatvédelmi ügyek kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sajnos nem szabályos, ha közterületre néz a kamera adatt védelmi ok miatt, de lehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól engedélyt kérni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...