• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!
Elváltunk a férjemmel, volt egy közös ingatlan. Egyedül maradtam benne, a hitelt nem tudtam fizetni, ő nem volt hajlandó arra sem, hogy alairja a papírokat hogy átvállaljam a hitelt, én az adós társ voltam. Eltelt 7 év, a bank árverezni akarta, akkor észbe kapott, hogy a fél ház az ő nevén van, és igényt tartana rá, hogy fizeti a hitelt tovább, megegyezett a bankkal is. Nekem az évek alatt kozuzemi tartozásom lett, ügyvéd által írtunk egy megállapodást hogy kifizeti a tartozasaimat, cserébe az én részem az övé lesz és ki kerülök ebből.Ez 2 éve volt. Azóta nem történt semmi a foldhivatalban, a ház fele még az én nevemen van, és volt amiben nem tartotta magát a megállappdásunkhoz. nem is ő lakik a házban, akik fizetik neki a hitel összeget, de én nem egyeztem bele semmibe. A kérdésem az lenne hogy mit tudnék tenni? Vagy azért hogy kikerüljek ebből, vagy menjek bíróságra és vonjam felelősségre az ügyvédet és a volt férjemet is?

Köszönöm
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező.

A megállapodás írásban van akkor írni kéne egy levelet a földhivatalhoz, hogy Ön és a férje megállapodtak és azt csatolni kéne. Mivel a férjének is ügyvédé van célszerű lenne önnek is ügyvédet fogadni. Amíg nem tudom a megállapodás tartalmát nem tudok sajnos többet mondani az ügyről.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...