• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdv érdekelne hogy családtaktól vásároltam 1 házat és rá költöttem több mint 1 millió forintot (papírok írása nélkül vettem meg a házat) és most vissza akarja venni hogy már fel van újitva.úgy hogy semmit nem fizetne vissza ez így lehetséges csak úgy a pénzt amit fizettem érte és amit rá költöttem az csak úgy el veszik?
(160 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az adásvételi szerződést írásba kellet volna foglalni kötelezően mivel ingatlan. A Polgári Törvénykönyv (továbbiakban a Ptk) 215. § tartalmazza és az ingatlan nyilvántartásban be kellet volna jegyezni.

Ön jogosult a gazdagodás követelésére tőlük mivel az ingatlan értékét növelte. Érdekes lehet megnézni mivel Ön jóhiszemű volt  Ptk 5:68 § tól- 5:71. §-ig itt le van írva mit lehet követelni, ha valaki anélkül, hogy jogosult let volna más telkéhez hozzáépít beépít ráépít.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem válla

(51,1e pont) által
...