• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
El lehet vele bármit érni, ha olyan ellen tesz feljelentést egy szerver tulajdonos, aki online játékban csalt, de a kliens nem számít hivatalos kliensnek, viszont a szervert szponzorálják úgy, hogy a kliens, amin van a játékszerver nem engedélyezi a harmadik féltől való pénzelfogadást a játékban?
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A Btk. 375. §-a foglalkozik az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással. Ez alapján bűntettet követ el az, aki jogtalan haszonszerzés végett információs rendszerbe adatot bevisz, az abban kezelt adatot megváltoztatja, törli vagy hozzáférhetetlenné teszi, vagy egyéb művelet végzésével az információs rendszer működését befolyásolja és ezzel kárt okoz. A büntetés súlyossága a károk nagyságától függően három évig terjedő szabadságvesztés lehet, ami jelentős kár esetén öt évig, különösen nagy kár esetén nyolc évig, különösen jelentős kár esetén pedig tíz évig terjedhet​​.

Az Ön által leírt helyzetben több jogi kérdés is felmerülhet, többek között a szerzői jogok megsértése, amennyiben a játékszerveren keresztül harmadik fél által létrehozott tartalmak kerülnek felhasználásra engedély nélkül. Azonban a szerver tulajdonosának feljelentése esetén figyelembe kell venni, hogy a feljelentés tárgyát képező tevékenység valóban megfelel-e a számítógépes csalás vagy szerzői jogok megsértésének jogi definíciójának. Ezen túlmenően, a harmadik féltől származó pénzügyi támogatások fogadása kapcsán is felmerülhetnek jogi kérdések, különösen, ha ez a szerver szabályzata vagy a játék kliensének felhasználási feltételei ellen verst.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...