• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakértő!

Közalkalmazotti státuszban dolgoztam ezidáig.

Egy éves a kislányom és egy évet még otthon szeretnék maradni vele.

A napokban hívott a főnököm,hogy mostantól a Mtk szerint foglalkoztatnak és a 2019-2020ban felgyűlt szabadságaimat ki kell vennem,vagy kifizetik azokat mert nem tudom 2021re atvinni őket.

Kérdesem,hogy ez tenyleg igy van,vagy a könnyebbik utat választották?A bölcsöde nyári zárása miatt nem tudom így beszoktatni a gyereket,mert 34 szabadságom elfogy,mire kinyitnak.A bölcsiben azt mondták,ilyen nincs,keressek ügyvedet.

Előre is köszönöm a választ!
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A munkáltató döntése, hogy áttérnek a Munka Törvénykönyve (Mt.) szerinti foglalkoztatásra és a 2019-2020-ban felgyűlt szabadságokat ki kell venni vagy kifizetik, jogilag megengedett . A Munka Törvénykönyve alapján a szabadságot alapvetően az arra jogosító évben kell kiadni, és csak kivételes esetekben, a felek megállapodása alapján lehetséges az átvitel a következő évre.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...