• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kèrdèsem az lenne, hogy a nővèrem engem ès a bátyámat kizárva(tudtunk nèlkül) eltartási szerződést kötött a szüleinkkel. Èdesanyánk 4stroke,2szívleállás,többszöri esèsből adódó törèst szenvedett az elmúlt èvek során. Nővèrem a házban èl a családjával de a rezsi teljes fizezèse mellett nem gondoskodik róla. Nem veszi a gyógyszereit, nem főz, nem mos ès nem takarít rá. Szóval ez helyes? Megtámadható a szerződés vagy esetleg egy ellenőrzèst ki lehet küldetni? Aggódom èdesanyámèrt ès szeretnèm onnan elhozni, de nem szeretnèm ha a nővèrem nevetne a markába, hisz úgy is az övè lesz minden, nekünk a bátyámmal meg semmi. Köszönöm a választ.
(120 pont) által a(z) Szerződések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nem kell megtámadni a szerződést az gondnokság alá helyezési pert kell indítani az édesanya ellen és törekedni kell rá, hogy Önt vagy a bátyát tegye meg gondnokká a bíróság. A bíróság mégis nem önöket nevezi ki gondnoknak nem baj mert a gondnok a gondnokolt érdekében köteles eljárni.

Így, ha önök a gondnokok akkor önök képviselik az édesanyukat a bíróságtól kérhetik a szerződés megszűnését vagy módosítását, a Polgáti Törvénykönyv 6. 495. § alapján.

Az eltartási szerződés megtámadása bonyolultabb mivel bizonyítani kéne, hogy az édesanya cselekvő vagy korlátozottan cselekvőképtelen volt szerződés megkötésének a pillanatába.  

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...