• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jónapot,

Facebook marketplacen vettem egy videókártyát, amiről otthon tudtam meg hogy nem müködik és hogy hamisitvány. 30.000 forintot fizettem. Amikor írtam az eladónak akkor ő letiltott és most nem érem el.

Ilyen esetben mit tudok tenni? illetve ha csak a nevét tudom, az alapján tudok-e feljelentést tenni?
Köszönöm
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az eladó hibásan teljesített mert a termék nem felel meg a szerződésben vagy a jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem bizonyított, hogy csalt az eladó csak hibásan teljesített. A Ptk 6:168. § leírja, hogy mi a teendő ebben az esetben, ha vállalkozótól vette a dolgot. 

Viszont, ha az eladó fogyasztó akkor az igényt a Ptk 6:159 alapján lehet érvényesíteni.

Mindenképpen, ha a dolog vételárát akarja ügyvédhez kell fordulni és ő küld majd egy felszólító levelet az eladónak, ha továbbra sem tesz eleget a kötelezőségnek eladó akkor fizetési meghagyásos lejárás lesz, ha Ön kéri.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...