• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt JogiKerdesek.hu!

Egy olyan kéréssel fordulok önökhöz, hogy a közvetlen szomszédom állandó, folyamatos napi szinten akárhányszor meglát hangosan mocskolódik és hazugságokat állít. Kezdetben csak jelzőkkel illetett: "ribanc, picsa", holott én semmit nem tettem ellene, csupán nem álltam vele szóba mert nem éreztem szükségesnek. Meglát és hangosan az egesz utca előtt megszégyenítő szavakkal illet. Már addig fajult, hogy bármit csinálok abból egy óriási csavarással engem állít be bűnösnek. Ha a kukát huzom be a ház elé, már "kukaborogató ribancnak" nevez hangosan. Tegnapi napon az automban ültem indulasra készen mikor a szűk utcában direkt nem várta meg míg elindulok hanem belehajtott és veszélyeztetve ezzel az új autóm épségét elhúzott nagy sebességgel. Visszasétálva nyelvét nyújtogatta és röhögött. Másnap már "lárvaarcú takonynak nevezett aki állítása szerint el akarta gázolni", hangosan az utca előtt mondja a másik szomszédnak. Elegem van ebből a kb. 65 év körüli S.Lőrincből aki magát doktornak hivatja, és mégis ilyen dolgokat művel. Már félve lépek az utcára. Kérem segítsenek.
(120 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Becsület sértés alapján fel lehet jelenten őt vagy rágalmazás alapján. A btk 27. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...